2,4,6,8..?

Hoeveel stoelen?

Bij het bestellen van jouw tafel is het handig om te kijken hoeveel zitplaatsen je kan creëeren  Als de vorm en het soort onderstel van de tafel is bepaald kun je onderstaande informatie als leidraad gebruiken om te kijken hoeveel zitplaatsen er bij welke afmeting horen. 

Bar- of eettafel met steigerbuizen

Om te bepalen hoeveel stoelen je naast elkaar kan zetten, wil je weten hoeveel ruimte er tussen de poten is.  Haal 20 cm. van de totale lengte van een tafel met steigerbuizen af, en je weet de ruimte tussen de poten. 
Een bartafel van 140 cm. lang heeft dus 120 cm. tussen de poten. Je kan hier twee stoelen naast elkaar zetten. Een tafel van 140 cm biedt dus ruimte voor vier personen. Het is overigens niet handig om een stoel aan de kopse kant te zetten, want hier zitten twee tussenbuizen. 

Een eettafel van 200 cm heeft 180 cm over. Wil je zes stoelen kwijt? Kijk dan goed naar de breedte van jouw eetkamerstoelen. Aan een tafel van 200 cm. kan je zes stoelen kwijt, je hebt namelijk 60 cm. per persoon/per stoel. Wil je iets ruimer zitten, houd dan 70 cm. per persoon aan. Dan heb je voldoende ruimte om comfortabel te zitten. 

Bar- of eettafel met staal onderstel

Haal 30 cm. van de totale lengte van een tafel met een staal onderstel af, en je weet de ruimte tussen de poten. Ga ervan uit dat een stoel ongeveer 65-70 centimeter in beslag neemt onder de tafel. Wat de breedte van de stoel is heeft hier geen invloed op. Het gaat erom dat je 65-70 cm. nodig hebt om comfortabel te kunnen tafelen. Geen elleboog gevecht met je buurman.
Bereken zelf jouw ideale tafellengte: neem het aantal stoelen dat je aan tafel wilt hebben en vermenigvuldig dat met 65-70cm en dan weet je hoelang jouw tafel moet worden. 

Ronde tafel

Wij gaan uit van een ronde tafel met een centrale poot en een stoel van ca. 45 cm. breed zonder armleuningen. In onderstaand overzicht staat hoeveel personen er rond de tafel kunnen zitten:

Ø 100 cm ronde tafel ca. 3 personen | Ø 120 cm ronde tafel ca. 4 personen
Ø 130 cm ronde tafel ca. 4-5 personen | Ø 140 cm ronde tafel ca. 5-6 personen
Ø 150 cm ronde tafel ca. 6-7 personen | Ø 160 cm ronde tafel ca. 7-8 personen
Ø 170 cm ronde tafel ca. 8-9 personen | Ø 180 cm ronde tafel ca. 10 personen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Proudly powered by Wpopal.com
Add to cart