woonhout

Jij kiest, wij maken!

Woonhout is een jong en snel groeiend bedrijf uit IJmuiden. Wij houden de woontrends in de gaten en blijven constant vernieuwen; zo kom je bij ons steeds nieuwe modellen tegen. We hebben inmiddels meer dan duizend klanten blij gemaakt met onze tafels en daar zijn we trots op! Woonhout staat voor betaalbare tafels van topkwaliteit! We werken uitsluitend met legaal gekapt hout, kiezen bewust voor samenwerkingen met Nederlandse bedrijven en maken alle tafels met de hand. Jij bent bij ons verzekerd van een tafel die met veel zorg en precisie in elkaar is gezet. 

Hoe het begon..

In 2017 besloten wij een bartafel te bestellen voor in de woonkamer. Op mijn verjaardag reisde Steef zo’n 90 km. af om mij te verrassen. Na een lange autorit, met zijn neus op het stuur vanwege de grootte van de bartafel, bleek hij helaas niet naar wens. Steef besloot daarom het gereedschap in eigen handen te nemen, en binnen een paar dagen stond er een zelfgemaakte tafel klaar. Een prachtig exemplaar én we hadden een nieuw talent ontdekt. “Dit zou mijn werk kunnen zijn.” Dat liet ik hem geen twee keer zeggen en ik zette voor de grap een tafel op marktplaats. Dezelfde avond waren er al twee verkocht. “Of je er nog twee wil maken Steef..”

"We eten pizza, want we kunnen alleen nog bij de oven."

We hebben jarenlang vanuit huis gewerkt. Onze leefkeuken veranderde langzaam in een werkplaats. Het werken vanuit de keuken was voor het maken van één bartafel per week prima. Maar daar bleef het niet bij. De bestellingen stroomden binnen en de eethoek moest plaatsmaken voor een werkbank met zaagmachine. Op de druktste momenten stonden er soms wel 11 tafels opgestapeld in de keuken! “Steef, we eten pizza vanavond, want we kunnen alleen nog bij de oven!”

Na vele pizza-avondjes hebben we geconcludeerd dat Woonhout écht te groot werd voor ons huis. We verhuisden naar een prachtige loods in IJmuiden, zagen de verkoopcijfers  binnen een paar maanden verdubbelen én konden eindelijk al onze ideeën uitwerken! 

We zijn trots op onszelf! Waar onze familie en vrienden ons vaak voor gek hebben verklaard, gingen wij door. Ook als het even tegenzat. Met een mooi doel voor ogen: Woonhout laten groeien en zoveel mogelijk klanten blij maken met een kwalitatief goede tafel, voor een eerlijke prijs, en met persoonlijk contact tijdens het maakproces! 

09C4F1F6-C1D8-4703-80A0-C8317C142C09

Steef

“Steef is de oprichter van Woonhout. Hij bedenkt nieuwe modellen en werkt met veel precisie en geduld aan de tafels. Heeft Steef de tafel niet gebouwd, dan wordt deze door hem zorgvuldig gecheckt. Kwaliteit boven alles!”

DAB27B3D-0E86-4440-8F35-9D9ABB88863E

Wesley

“Wesley is de alleskunner binnen Woonhout en staat altijd paraat. Tafels bouwen, schuren, beitsen, inpakken of bezorgen. Woonhout kan alles aan hem overlaten!”

E1F1C6E6-4426-478D-AB85-4A4FF0817CFD

Sanne

“Sanne onderhoudt de website en heeft contact met klanten. Persoonlijke aandacht staat bij haar hoog in het vaandel. Kom je op bezoek in de loods dan laat Sanne graag zien wat de mannen kunnen bouwen.”

a9722a09-2a8c-44d8-9a18-7ec002003aa1

Kleine werknemer

“De kleine werknemer vindt het geen probleem om de loods op te ruimen en bedient graag de stofzuiger. Hij geniet wel het meest van de pauzemomenten: poffertjes eten, verstoppertje spelen of een filmpje kijken!”

Francis

Via Google

5/5

“Wij zijn onwijs blij met onze eettafel en salontafel,
Goed contact gehad met Steef en Sanne, eerst langs geweest bij de loods in Ijmuiden, veel voorbeelden gezien en houtsoorten waar wij uit konden kiezen, en zo de tafel samengesteld naar onze wensen. De levertijd die zij met ons hadden afgesproken zijn zij netjes nagekomen, thuis bezorgd en in elkaar gezet! Wij hebben een tafel van 180/ 90 cm. Wij raden woonhout zeker aan!”

Sandy

Via Google

5/5

“Van het begin tot het einde top service. Er wordt snel gereageerd en altijd vriendelijk. Wij wilde de tafel later ontvangen, dit was geen probleem. De levering was top. Het onderstel en het blad aan elkaar maken was goed verzorgd en zo gedaan. Overal is aangedacht en je kan echt geen negatief punt bedenken bij dit bedrijf.
De tafel is zo mooi. Wij zijn echt verliefd en het maakt ons huis helemaal af.
Wij raden het aan iedereen aan en zullen zeker in de toekomst voor meerdere producten een kijkje nemen.”

Jij kiest, wij maken

Heb je al bedacht waar jouw Woonhout tafel komt te staan?

Bezoek onze werkplaats en kies jouw ideale tafel uit! We hebben altijd meerdere tafels staan en hebben van alle materialen voorbeelden en kleurstalen. We helpen je graag bij het samenstellen van jouw tafel.

Add to cart