inspiratie

Sustainable brand they love!

Marie-Lousie van Homedeco heeft een mooi artikel over ons geschreven! Benieuwd wat zij geschreven heeft? Je leest het hier:

Woonhout biedt parels van bar- en eettafels van topkwaliteit, die ook nog eens betaalbaar zijn! Steef en Sanne, oprichters van het Nederlandse merk, besloten in 2017 een bartafel te bestellen voor in de woonkamer. Op Sanne’s verjaardag reisde Steef zo’n 90 kilometer af om Sanne te verrassen. Na een lange autorit, met zijn neus op het stuur vanwege de grootte van de bartafel, bleek de tafel eenmaal thuis helaas toch niet naar wens. Steef besloot daarom het gereedschap in eigen handen te nemen en binnen een paar dagen stond er een zelfgemaakte tafel klaar. Een prachtig exemplaar én ze hadden een nieuw talent ontdekt. “Dit zou mijn werk kunnen zijn”, grapte Steef. Dat liet Sanne hem geen twee keer zeggen en ze zette voor de grap de tafel op Marktplaats. Diezelfde avond waren er al twee verkocht. “Of je er nog twee wil maken, Steef..”

Sanne en Steef hebben drie jaar lang vanuit huis gewerkt. Eerst offerden ze de berging op en uiteindelijk hun leefkeuken. Ze hebben zelfs thuis veel klanten ontvangen, die bewondering voor hun werk én doorzettingsvermogen hadden. Sinds een jaar huren ze een mooi pand in IJmuiden en zijn ze in één jaar tijd ontzettend gegroeid. Ze kunnen groter inslaan, nieuwe projecten uitwerken en aan meerdere tafels tegelijk werken. “Wij houden de woontrends in de gaten en blijven constant vernieuwen; zo kom je bij ons steeds nieuwe modellen tegen. We hebben inmiddels meer dan duizend klanten blij gemaakt met onze tafels en daar zijn we trots op!”

Woonhout staat bekend om betaalbare tafels van topkwaliteit. Sanne en Steef werken uitsluitend met legaal gekapt hout, kiezen bewust voor samenwerkingen met Nederlandse bedrijven en maken alle tafels met de hand. Zo ben jij bij hen verzekerd van een tafel die met veel zorg en precisie in elkaar is gezet.

“Wij werken uitsluitend met legaal gekapt hout, kiezen bewust voor samenwerkingen met Nederlandse bedrijven en maken alle tafels met de hand”

Steef en Sanne, oprichters Woonhout

Een van de redenen waarom wij weg zijn van Woonhout, is dat maatschappelijk ondernemen een belangrijke pijler voor hen is. Zo ligt de focus bij hen op duurzaamheid en handelen ze eerlijk. Sanne en Steef werken uitsluitend samen met Nederlandse bedrijven en bestellen hun hout bij hun plaatselijk houthandel. Deze werkt ook nog eens duurzaam door hun pand te verwarmen met hun eigen afvalhout! Het hout van Woonhout hoeft in Nederland in ieder geval geen reis meer af te leggen, voordat zij er mee aan de slag gaan. Zij halen het twee kilometer verder zelf op; ook dit korte reisje is dus zeer milieubewust.

Het hardhout van hun houthandel komt voornamelijk uit Europa. Dit is voor het milieu een betere keuze dan tropisch hardhout. Ook heeft dit hout een FSC-keurmerk, wat zekerheid geeft dat het legaal is gekapt en uit duurzaam beheerde bossen komt. Ten slotte gaan Sanne en Steef pas aan de slag als een bestelling is geplaatst. Zo verspillen ze geen hout of materialen. Met recht een Sustainable brand we love, dus!

Homedeco

Bedankt

Homedeco bedankt voor het schrijven van dit artikel. Wil je meer weten of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op: info@woonhout.com | 06-26527310

Over ons

Wil je meer weten over wie wij zijn en hoe we zijn begonnen? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Proudly powered by Wpopal.com
Add to cart